MATZENTA Forums
Σεπτέμβριος 07, 2010, 08:13:22 μμ *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νέα:

Αρχική   Βοήθεια Αναζήτηση Σύνδεση Εγγραφή  
Σελίδες: [1]   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Διόρθωση ορθογραφικών (ή γραμματικών;) λαθών στο λογισμικό τού Α.Π. Επ. Έκδ.  (Αναγνώστηκε 2903 φορές)
Ιωάννης Παπαδόπουλος
Sr. Member
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ WWW
« στις: Σεπτέμβριος 16, 2008, 04:01:30 πμ »

Καλή σας ημέρα,

Είμαι νέος χρήστης τού Αυτόματου Πολυτονιστή (Επαγγελματική Έκδοση) και έχω εντοπίσει δύο «αδύνατα» σημεία, τα οποία και σας υποδεικνύω στην συνέχεια. Τονίζω εκ των προτέρων ότι δεν είμαι φιλόλογος, οπότε μπορεί και να κάνω λάθος. Εν τοιαύτη περιπτώσει, συγχωρήστε με. Smile

Στις «Ρυθμίσεις > Αυτοματοποίηση», υπάρχουν οι επιλογές «Να ερωτούμαι για τις ασαφείς λέξεις» και «Να ερωτούμαι και για τα εγκλιτικά». Επιπλέον, στο πλαίσιο κειμένου στο οποίο υπάρχουν οι αναλυτικές οδηγίες για το τί ακριβώς κάνουν αυτές οι δύο επιλογές, αναφέρεται και πάλι «ΝΑ ΕΡΩΤΟΥΜΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΑΦΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ» και «ΝΑ ΕΡΩΤΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΙΤΙΚΑ».

Αντί του «ερωτούμαι», δεν θα έπρεπε να αναγράφεται «ερωτώμαι»;

Κατά τα λοιπά, επιτρέψτε μου να συγχαρώ όσους εργάσθηκαν για το συγκεκριμένο λογισμικό.  Εύγε! Πάντα τέτοια!

Φιλικά,
Ιωάννης Παπαδόπουλος
Καταγράφηκε
magenta_tech_support
Administrator
Sr. Member

Προφίλ WWW
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 24, 2008, 11:04:18 πμ »

Είναι αρκετά σύνηθες φαινόμενο στην νεοελληνική να εμφανίζονται εναλλακτικοί τύποι (κοινοί ή προφορικοί) που, άλλοτε ορθά κι άλλοτε όχι, παίρνουν την θέση τους στον λόγο ή στην γραφή.

Στην προκειμένη περίπτωση χρησιμοποιείται ένας τύπος που είναι πιο οικείος στην γλώσσα του γράφοντος και θα μπορούσατε να τον αλλάξετε αν θέλετε, μεταβάλλοντας τις αντίστοιχες λέξεις στο αρχείο interface.ini. Το αρχείο αυτό βρίσκεται στον ίδιο κατάλογο με την εφαρμογή και μπορείτε να το επεξεργασθήτε με οποιονδήποτε επεξεργαστή κειμένου.

Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια και ιδιαιτέρως για τις παρατηρήσεις σας.
Καταγράφηκε

Τεχνικό Τμήμα ΜΑΤΖΕΝΤΑ
MAGENTA Tech DPT
Ιωάννης Παπαδόπουλος
Sr. Member

Προφίλ WWW
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 07, 2008, 09:59:51 πμ »

Αν και απαντώ με σχετική καθυστέρηση, ευχαριστώ για την απάντησή σας.

...
Στην προκειμένη περίπτωση χρησιμοποιείται ένας τύπος που είναι πιο οικείος στην γλώσσα του γράφοντος και θα μπορούσατε να τον αλλάξετε αν θέλετε,
...

Ε λοιπόν, δεν θα κάνω αλλαγές. Μου αρέσει πολύ η ιδέα του να διατηρώ την γλώσσα που χρησιμοποιεί κάποιος που δημιούργησε κάτι!

Φιλικά,
Ιωάννης Παπαδόπουλος
Καταγράφηκε
Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: